آداب و رسوم مسلمانان جهان در ماه رمضان

0

ماه رمضون که از راه می‌رسه با خودش یک حال و هوای خاصی رو می‌آره؛ ماهی که در اون همه مسلمون‌های دنیا فارغ از هرگونه نژاد و رنگ و زبونی به عبادت و روزه‌داری مشغول می‌شن؛ اما هر کشوری برای ادای این فریضه الهی، آداب‌ورسوم خاص خودش رو داره که ما در این مطلب و در آژانس هواپیمایی «عالی‌گشت» به آداب‌ورسوم بعضی از کشورهای جهان می‌پردازیم.

حال‌ و‌ هوای رمضان در کشورهای مختلف جهان

رمضان در ترکیه

ماه رمضون که از راه می‌رسه مردم ترکیه ضمن حضور در مساجد محله‌هاشون با تزیین گلدسته‌ها و چراغونی کردن اون‌ها به استقبال این ماه می‌رن. در این ایام مردم در مساجد حضور پررنگی دارن؛ به‌طوری‌که هرروز برای ادای نماز، قرائت و تفسیر قرآن در مساجد حضور پیدا می‌کنن و به هنگام افطار و سحر با زدن عطری به نام «کولونیا» که معمولا در مراسم مذهبیشون استفاده می‌شه خودشون رو معطر کرده و بدین‌صورت پای سفره‌های افطار و سحر می‌شینن.
یکی از سنت‌های دیرین مردم ترکیه که شور و هیجان خاصی رو برای مردم به وجود می‌آره « چاووشی‌خوانی» اون هم به سبک و سیاق سنتی‌ست؛ به این صورت که در هنگام سحر، چاووشی‌خوان‌ها به کوچه و محله‌ها می‌آن و با کوبیدن طبل و خوندن اشعار مذهبی، مردم رو برای خوردن سحری و اقامه نماز بیدار می‌کنن؛
در این ماه انواع و اقسام شیرینی‌ها رو می‌تونید از بازارهای ترکیه بخرید؛ تقریبا ۳۶ نوع شیرینی و پیراشکی که در اصطلاح به اون « Pasta borek» می‌گن در شیرینی فروشی‌های ترکیه می‌تونید پیدا کنید؛ اما جالبه که بدونید خود زنان ترکیه نیز در این ایام شیرینی‌های خونگی مثل «کانفه» و «باقلوا »می‌پزن و همچنین در نون‌وایی‌ها هم نوعی نان به نام «پیده »پخت می‌شه؛ معمولا در ماه رمضون مسلمون‌های ترکیه روزه‌شون رو با زیتون، پنیر، خرما، باقلوا و انواع سوپ و آش که به آن «چوربا» گفته می شود، باز می‌کنن.

رمضان در چین

هرساله ماه رمضون در چین با نظافت و غباررویی از مساجد و خونه‌های مسلمون‌ها آغاز می‌شه که حال و هوای خاصی رو  با خودش می‌آره. بر اساس آمارهای گفته شده حدود ۳۰ میلیون نفر از مردم چین مسلمون هستند که سعی دارن با آیین‌های خاص کشورشون  ماه رمضون رو هرچه باشکوه‌تر  برگزار کنن.
از سنت‌های نیک و پسندیده‌ چینی‌ها در این ماه می‌تونیم به انفاق کردن و اطعام دادن به فقیرها اشاره کنیم.
در این ماه مقامات مذهبی مردم رو از آمدن این ماه آگاه می‌کنن و هرروز در مساجد ضمن برگزاری مراسم دعا و نیایش به مردم آموزش‌هایی در خصوص مسایل و احکام مذهبی می‌دن.
مردم چین قبل از شروع ماه رمضون، مایحتاج یک‌ماهه خودشون رو تهیه می‌کنن و سعی می‌کنن بهترین خوراکی‌ها رو در سفرهای افطار و سحرشون داشته باشن. از اصلی‌ترین مواد غذایی که می‌تونید در سفره‌های افطار و سحر مردم چین ببینید، می‌تونیم به نان و تخم مرغ، آبگوشت چینی، چنجه چینی، نان گرد حاوی پیاز و زیره و برنج که با تخم‌مرغ و سبزی‌ها تهیه‌شده اشاره‌کنیم.

رمضان در اندونزی

اندونزی چهارمین کشور پرجمعیت دنیاست که ۹۰ درصد مردم اون مسلمونن و بقیه هندو، مسیحی و یا بودایی. برای اندونزی‌ها ماه رمضون با شادی و سرور همراهه؛ مردم این کشور به‌محض رویت هلال ماه تا صبح به شادی و زدن طبل در مساجد می‌پردازن و با این کار مردم رو از اومدن این ماه آگاه می‌کنن.
یکی از مراسم مهم اندونزی‌ها در این ماه «حلال به حلال» هست که به معنی روز مصالحه و آشتی‌ست که در مساجدشون برگزار می‌کنن.
از خوراکی‌های معروف ماه رمضون در این کشور می‌تونیم به «ابهم» اشاره کنیم که نوعی شیرینیه و بر سر سفره‌هاشون هم می‌تونیم انواع و اقسام غذاهای دریایی، برنج و سبزی‌ها و کباب مرغ رو ببینیم.


رمضان در هند

مسلمون‌های هند هم مثل بقیه مسلمون‌های دنیا با چراغونی و تزیین کردن مساجد و محله‌هاشون به استقبال ماه رمضون می‌رن. مساجد هند در سراسر این ماه نه‌تنها جایی برای برگزاری کلاس‌های قرآنی و آموزش احکامه، بلکه مکانی برای جمع شدن مسلمون‌ها و جلسات سخنرانی‌ست.
در هند سحرخوون‌هایی هستن که مردم رو برای خوردن سحری و فریضه نماز بیدار می‌کنن؛ این افراد جایگاه بسیار مهمی در بین مردم هند دارن.
معمولا هندی‌ها با خرما و یا با آب و نمک افطار می‌کنن و برنج، نون، عدسی و حلیم و مخصوصا غذایی به اسم «غنجی» پای ثابت سفرهای افطاری‌شون هست.
هندی‌ها در هفته آخر ماه رمضون مراسم اعتکاف رو برگزار می‌کنن. مراسم با تأکید بر شب قدر برگزار می‌شه و در شب بیست و هفتم ماه رمضون با رفتن به قبرستون‌ها و فاتحه و قرآن خوندن برای درگذشتگان خاتمه پیدا می‌کنه.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Button