همان طور که در مطلبی برای شما محبوبترین جاذبههای گردشگری ایران را معرفی کردیم، در این مطلب برای شما محبوبترین و پربازدیدترین حرمهای مقدس در ایران را که حتما برای زیارت به آنجا رفتهاید، معرفی کردهایم پس با عالیگشت همراه شوید:
۱ـ حرم امام رضا(ع)
حرمِ امام رضا در مرکز شهر مشهد، استان خراسان رضوی، ایران؛ مدفن علیالرضاست که نزد مسلمانان شیعه بهعنوان «حرم» گرامی داشته میشود و مقدس است. از بناهای پیوستهٔ برجستهٔ آن مسجد بالاسر (مدفن امام رضا) (۴۲۵ق/۱۰۳۳ م) و مسجد جامع گوهرشاد (ساختهٔ ۸۲۱ ق/۱۴۱۸م) است.
۲ـ حرم شاهچراغ (ع)
شاهچراغ، نام آرامگاهی است در شیراز که بنا بر اعتقاد شیعیان احمد بن موسی کاظم، پسر ارشد موسی کاظم و همچنین محمد بن موسی، از برادران علی بن موسی الرضا، در آن به خاک سپرده شدهاند. او در راه پیوستن به برادر خود به سوی خراسان سفر نمود ولی در راه توسط افراد مأمون خلیفه عباسی در شهر شیراز کشته شد.
۳ـ حرم حضرت معصومه (س)
حرم فاطمه معصومه در میان بقعه با بلندی ۲۰/۱ و طول و عرض ۹۵/۲ در ۲۰/۱ متر قرار گرفته و با کاشیهای نفیس و زرفام قرن هفتمی پوشیده شدهاست. گرداگرد مرقد، دیواری به بلندی دو متر و طول و عرض تقریبی (۸۰/۴ در ۴۰/۴) قرار دارد که در سال ۹۵۰ بنا گردید و با کاشی معرق آراسته شد که اکنون این دیوار با ضریح مشبک از جنس نقره پوشیده شدهاست. چهار پادشاه از صفویان، دو پادشاه از قاجار، و همچنین تعدادی از شاهزادگان قاجار نیز در این مکان دفن شدهاند.
۴ـ حرم شاه عبدالعظیم
عبدالعظیم حسنی با کنیه ابوالقاسم و لقب شاه عبدالعظیم از نوادگان امام حسن مجتبی علیه السلام میباشد که در قرن سوم هجری می زیسته است . هم اکنون زیارتگاه این امامزاده یکی از مکانهای تاریخی و مذهبی کشور است که در شهر ری واقع شده و در همه مواقع سال دارای زائر است . آرامگاه های مجاور با این صحن آرامگاه امامزاده حمزه و امامزاده طاهر میباشد . این آرامگاهها مربوط به دوره های ایلخانی ، صفوی و قاجار است و همین امر باعث شده تا این زیارتگاه یکی از زیارتگاههای مهم برای شیعیان باشد. افراد و بزرگان بسیاری در صحن این زیارتگاه و در باغ طوطی به خاک سپرده شدند . از جمله آنها میتوان به ستارخان سردار بزرگ ایرانی و طیب حاج رضایی از مخالفان رژیم شاهنشاهی که تیرباران شد ، امیری فیروزکوهی شاعر و غزلسرا و همچنین علمایی چون شیخ ابوالفتوح رازی ، آیت الله شاه آبادی ، آیت الله کاشانی ، آیت الله حسین اثنی عشری ، علامه سید کاظم عصار ، حجت الاسلام محمد تقی فلسفی را میتوان نام برد.
۵ـ مسجد جامع جمکران
ساخت این بنا به نقل عالم معاصرمحدث نوری به فردی به نام شیخ حسن بن مثله جمکرانی مربوط میشود، به گفته او که در بیداری با امام دوازدهمشیعیان، مهدی دیدار کردهاست و حجت ابن الحسن دستور ساخت مسجد را به وی دادهاست. در میان شیعیان بحثهای زیادی در خصوص ملاقات با امام زمان مطرح است. عدهای با استناد به روایاتی، آن را در خواب ممکن میدانند. دریافت نامه از امام زمان پس از غیبت کبری نیز مورد قبول بسیاری از شیعیان است، آنچنانکه نامه و توقیع رسیده به شیخ مفید -حدود یک قرن پس از غیبت کبری- از نظر شیعیان مورد تردید واقع نشدهاست.
۶ـ امامزاده صالح
آنگونه که از کتیبه بالای سردر صحن برمیآید و براساس کتب بحرالانساب و کنز الانساب، از پسران امام موسی کاظم و برادران امام هشتم شیعیان علی پسر موسی (رضا) است. این زیارتگاه یکی از بزرگترین و مشهورترین زیارتگاههای تهران است. بنای امامزاده از سال ۱۳۵۱ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته و به شماره ۹۰۹ ثبت گردیدهاست. تعداد زائران این امامزاده در حدود ۳۰ هزار تن در روز برآورد شدهاست.