مقاصد محبوب گردشگری ایران نزد توریستهایی که برای دیدن تاریخ، فرهنگ و تمدن چندین هزار ساله به آن سفر میکنند، چهره متفاوتی از ایران در سطح جهان به نماش گذاشته است. طبق آمار سال ۹۵ حدود شش میلیون گردشگر خارجی از ایران بازدید کردهاند. در لیست زیر ما برای شما محبوبترین مقاصد گردشگری ایران نزد توریستهای خارجی فراهم کردهایم برای مرور آنها با عالیگشت همراه شوید:
۱_تخت جمشید،استان فارس
تخت جمشید یا پارسه (یا پرسپولیس، پرسهپلیس، هزارستون، صدستون یاچهلمنار) نام یکی از شهرها باستانی ایران است که طی سالیان پیوسته،پایتخت باشکوه و تشریفاتیِ پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیانبودهاست. در این شهر باستانی کاخی به نام تخت جمشید وجود دارد که در دوران زمامداری داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول بنا شدهاست و به مدت حدود ۲۰۰ سال آباد بودهاست. در نخستین روز سال نو گروههای زیادی از کشورهای گوناگون به نمایندگی از ساتراپیها یا استانداریها با پیشکشهایی متنوع در تخت جمشید جمع میشدند و هدایای خود را به شاه پیشکش میکردند.
۲_تکیه امیر چخماق یزد
میدان امیرچخماق نام میدانی در شهر یزد است. مجموعه امیرچخماق یزد شاملبازار، تکیه، مسجد و دو آبانبار است که قدمتشان به دوره تیموریان میرسد. تکیه امیر چخماق در سال ۱۳۳۰ و مسجد امیر چخماق در سال ۱۳۴۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدند. میدان امیرچخماق، یکی از شاخصترین مجموعههای تاریخی و گردشگری در شهر یزد محسوب میشود.
امیرجلالالدین چقماق، از سرداران و امرای شاهرخ تیموری در سده ۸ خورشیدی در زمانی که حاکم یزد بود، مجموعهای متشکل از تکیه، میدان، حمام عمومی، کاروانسراها، خانقاه، قناتخانه و چاه آب سرد را ساخت تا یزد را رونق ببخشد و در این کار فاطمه خاتون، همسرش، به او کمک میکرد.
۳_باغ ارم شیراز
باغ ارم شیراز (باغ گیاه شناسی شیراز) یکی از زیباترین باغ های استان فارس و حتی کل کشور است که گردشگران داخلی و خارجی زیادی برای دیدن آن از اقصی نقاط کشور و جهان راهی این منطقه می شوند. تاریخ ساخت و بنیانگذار اولیه باغ ارم شیراز، بهدرستی مشخص نیست؛ ولی توصیفهایی از آن در سفرنامههای متعلق به قرن دهم و یازدهم هجری آمدهاست. این باغ در روزگار سلجوقیان و آل اینجو پابرجا بوده است. در زمان زندیه هم کریمخان زند در سازندگی و بهسازی این باغ کوشید. در زمان قاجاریه این باغ به مدت ۷۵ سال به دست سران ایل قشقایی افتاد.
۴_حرم امام رضا(علیهالسلام)
حرم امام رضا(ع) در شهر مشهد یکی از بزرگترین مساجد دنیا با ۲۵۰ هزار متر مربع و دومین مسجد بزرگ جهان با گنجایش ۵۰۰ نفر است. بسیاری از سازههای این حرم از دوران صفویان به ویژه شاه طهماسب صفوی به جا مانده است.
۵_ پیست اسکی شمشک و دیزین تهران
سال ها پیش از اینکه تهران از شهری کوچک به متروپلی بزرگ تبدیل شود، مردمی که در شهر زندگی می کردند تابستان ها را برای دوری از گرمای دشت تهران به ارتفاعات شمال شهر و مناطق ییلاقی دامنه البرز می رفتند. یکی از مقاصد گردشگری تهرانی های قدیم منطقه رودبار قصران بود. شمشک از بخش های منطقه رودبار قصران است که امروزه به واسطه وجود پیست اسکی شمشک به شهری توریستی تبدیل شده است.
۶_ مسجد نصیرالملک شیراز ملقب به مسجد صورتی
مسجد نصیر الملک از مساجد شیراز که در محله گودعربان و خیابان لطفعلی خان زند واقع شده است. این مسجد که از بناهای دوران قاجار است در سال ۱۲۹۳ تا ۱۳۰۵ توسط حسنعلی نصیرالمک ساخته شد.
۷_بازار فرش تهران
بازار تهران بازاری قدیمی است واقع در مرکز شهر تهران که منطقه ۱۲ محسوب میشود. این بازار در میان خیابانهای مولوی در جنوب، مصطفی خمینی در شرق، پانزده خرداد در شمال و خیام در غرب قرار گرفته است.
۸_ سی و سه پل اصفهان
سیوسهپل یا پل اللهوردی خان پلی است با ۳۳ دهانه، ۲۹۵ متر طول و ۱۴ متر عرض، که توسط اللهوردی خان اوندیلادزه بر روی زایندهرود در شهر اصفهان و همزمان با حکومت شاه عباس صفوی ساخته شده و محل برگزاری مراسم جشن آبپاشان و همچنین مراسم خاجشویان ارامنهٔ اصفهان در دورهٔ صفویه بوده است.
۹_ میدان نقش جهان
میدان نقش جهان همچنین معروف با نام تاریخی میدان شاه و پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران با نام رسمی میدان امام، میدان مرکزی شهر اصفهان است که در قلب مجموعه تاریخی نقش جهان قرار دارد. بناهای تاریخی موجود در چهار طرف میدان نقش جهان شامل عالیقاپو، مسجد شاه (مسجد امام)، مسجد شیخ لطفالله و سردر قیصریه است. علاوه بر این بناها دویست حجره دو طبقه پیرامون میدان واقع شدهاست که عموماً جایگاه عرضهٔ صنایع دستی اصفهان میباشند.
۱۰_ نقش رستم، استان فارس
نقش رستم نام مجموعهای باستانی در روستای زنگیآباد واقع در شمال شهرستان مرودشت استان فارس ایران است که در فاصلهٔ ۶ کیلومتری از تخت جمشید قرار دارد. این محوطهٔ باستانی یادمانهایی از ایلامیان، هخامنشیان و ساسانیان را در خود جای دادهاست و از حدود سال ۱۲۰۰ پیش از میلاد تا ۶۲۵ میلادی همواره مورد توجه بودهاست زیرا آرامگاه چهار تن از پادشاهان هخامنشی، نقش برجستههای متعددی از وقایع مهم دوران ساسانیان، بنای کعبه زرتشت و نقشبرجستهٔ ویرانشدهای از دوران ایلامیان در این مکان قرار دارند و در دورهٔ ساسانی، محوطهٔ نقش رستم از نظر دینی و ملی نیز اهمیت بسیار داشتهاست.