شرایط و نکات مسافرت با نوزاد

خیلی مواقع پیش می آید خانواده ای که به تازگی یک نوزاد به جمعشان اضافه شده، قصد مسافرت با نوزاد با هواپیما را دارند ولی بردن نوزاد به سفر هوایی دردسرها و شرایط خاص خود را دارد. با ما همراه باشید تا در مورد بردن این عضو جدید خانواده به سفر هوایی اطلاعات لازم را به دست آورید.

از چه زمانی می توانید با نوزاد سفر هوایی بروید؟

بر اساس قوانین شرکت های هواپیمایی نوزادان از ۱۰ روزگی به بعد می توانند به سفر هوایی بروند اما برای مسافرت نوزاد با هواپیما عجله نکنید.

مطالب مرتبط
بسیاری از متخصصان کودک توصیه می کنند کودکان زیر یک و نیم ماه سوار هواپیما نشوند چون داخل هواپیما به علت شلوغی میکروب های مختلفی وجود دارد و سیستم ایمنی بدن نوزادان خیلی حساس هستند. مادر هم در طول ماه اول پس از زایمان به استراحت و بازسازی قوای جسمی نیاز دارد.

هنگام گرفتن بلیت بگویید که نوزادی همراه دارید

زمانی گرفتن بلیت حتماً اعلام کنید که نوزاد همراه دارید. این مسئله هم روی پول بلیت تأثیر خواهد داشت و هم در اغلب پروازهای خارجی وجود نوزاد باعث می شود صندلی در نقطه امن تری از هواپیما به شما داده شود.

اگر انتخاب صندلی بر عهده خودتان است صندلی هایی را که در کنار راهروها و در قسمت جلوی هواپیما قرار دارند انتخاب کنید تا راحت تر بتوانید برای تعویض پوشک و شست و شوی نوزاد به دستشویی بروید و خیلی مزاحم سایر مسافرها نشوید.

زودتر به فرودگاه بروید

اگر قرار است با نوزاد سفر کنید بد نیست نیم ساعت زودتر از زمان اعلام شده (یک ساعت قبل از پرواز) به فرودگاه بروید. با این کار به خودتان این فرصت را می دهید تا در صورت بروز مشکلات اضطراری مثل تعویض پوشک، آرامش داشته باشید. تمام فرودگاه ها اتاقی به نام اتاق مادر و کودک دارند که امکانات لازم برای مراقبت از کودک مثل امکان تعویض پوشک، شیر دادن به نوزاد و خواباندن نوزاد در آن وجود دارد. قبل از پرواز سری به این اتاق بزنید.

مطالب مرتبط

چه وسایلی برای نوزاد به داخل کابین ببریم؟

در طول سفر وسایلی مثل یک دست لباس، پوشک، شیشه شیر، آب معدنی، پستانک، دستمال مرطوب، پد مخصوص تعویض پوشک، کرم، پتوی سبک، شیر خشک و آب جوشیده مورد نیاز نوزاد است. تمام وسایل را داخل ساک دستی زیپ دار به داخل کابین ببرید.

مطالب مرتبط
در هنگام مسافرت با نوزاد با هواپیما این اجازه به شما داده می شود که ۱۰۰ میلی گرم مایع، شامل شیر یا مواد غذایی کودک به داخل کابین هواپیما ببرید. البته این مایع هم شامل قوانین مربوط به تمام مایعات می شود و مأمور امنیتی باید حتماً شیر را آزمایش کند که بیش از یک ثانیه زمان نمی برد.

شیر دادن به نوزاد قبل از پرواز را فراموش نکنید

قبل از سوار شدن به هواپیما، به نوزادتان شیر بدهید و مطمئن شوید که آروغش را به خوبی گرفته اید. خوردن و میک زدن شیر در حین پرواز گاهی سبب ورود هوای بیشتری وارد روده ها و موجب شکم درد می‌شود.

مطالب مرتبط
اگر لازم شد در طول مسافرت با نوزاد با هواپیما پرواز به او شیر بدهید، سعی کنید زمان آن با بلند شدن و به زمین نشستن هواپیما هم زمان باشد یا این کار را در چند وعدۀ کوچک تر انجام دهید و یک‌باره به او شیر ندهید و حتماً آروغش را هم خوب بگیرید.

پوشک نوزاد را قبل از پرواز عوض کنید

حتماً قبل از سوار شدن به هواپیما پوشک بچه را عوض کنید. با این کار آرامش خودتان و سایر مسافران را در ابتدای سفر هوایی تضمین می کنید.

گوش های نوزاد بسیار حساس است مراقب باشید

در زمان مسافرت نوزاد با هواپیما حواستان به گوش های کودکتان باشد. هنگام بلند شدن و فرود آمدن هواپیما، تغییر فشار هوا باعث وارد آمدن فشار به گوش می شود.

مطالب مرتبط
به بزرگ‌ترها توصیه می شود در این حالت آدامس بجوند اما نوزادان چطور؟ بهتر است برای کم شدن فشار روی گوش نوزاد در حال خوردن شیر و یا مکیدن پستانک باشد.

اگر نوزاد دچار گوش درد شد چه کاری انجام دهید؟

اگر در طول سفر هوایی نوزاد گوش درد گرفت، بگذارید کودک گریه کند. هرچند برای شما و مسافران ناراحت کننده است، اما گریه باعث می شود که گوش درد کودک اندکی آرام شود.

می توانید از سرم نمکی بینی نوزاد استفاده کنید. این سرم در باز شدن مخاط بینی و گوش مؤثر است. البته بهتر است این کار را قبل از شروع پرواز و فرود و با تجویز پزشک، انجام دهید. می توانید در حین پرواز از قطره های گوش برای نوزاد استفاده کنید.

صندلی نوزادتان را با خودتان ببرید

اگر شرایط مالی تان اجازه می دهد برای نوزاد یک صندلی جداگانه بگیرید و کریر او را با خودتان ببرید تا بتوانید با خیال راحت فرزندتان را توی آن قرار دهید. یادتان باشد پهنای صندلی نوزادتان نباید بیش از ۴۰ سانتی متر باشد.

می توانید از آغوشی استفاده کنید. آغوشی به شما امکان حمل نوزاد در وضعیت های متنوع و راحت و همچنین شیر دادن راحت را می دهد.

توصیه های ایمنی و نکات مسافرت با نوزاد با هواپیما

  • پیش از پرواز نزد پزشک رفته و داروهای مورد نظر را تهیه کنید. متخصص اطفال، تمام موارد احتیاطی و مراقبتی لازم را در حین سفر هوایی در اختیار شما قرار می دهد.
  • برای نوزادان در سفرهای خارجی نیز نیاز به پاسپورت معتبر برای کودکان است. همچنین در تمامی ایرلاین ها و خطوط هوایی باید سن مسافر ثبت شود.
  • تمام شرکت های هواپیمایی، هنگام پرواز کالسکه را از شما تحویل گرفته و بعد از فرود آن را به شما باز می گردانند. حتماً بر روی کالسکه کودک نام، آدرس و شماره تلفن خود را بنویسید.
  • اگر نوزاد روی پای شما نشسته است، از مهماندار بخواهید تا به شما کمربند ویژه نوزاد بدهد.
  • برای آرامش نوزاد از موسیقی استفاده کنید. برنامه های زیادی برای موبایل ها مثل برنامه Baby instant sleep، White Noise و غیره وجود دارند. یکی از این برنامه ها را نصب کنید و آهنگ آن را برای نوزاد پخش کنید.
  • محفظه ای که در بالای سرتان وجود دارد را پر از وسایل نکنید. گذاشتن اشیای سنگین و زیاد در بالای سرتان خطر سقوط آن‌ها را هنگام تکان های هواپیما بیشتر می کند.
  • اگر نوزادتان در آغوشتان است، در طول پرواز چای یا قهوه ننوشید. چون ممکن است روی نوزاد شما بریزد.
  • بعد از فرود هواپیما بهترین کار این است که صبر کنید تا سایر مسافرها پیاده شوند و بدون عجله وسایل خود و کودک را جمع کنید.

مقررات و شرایط مسافرت با نوزاد با شرکت های هواپیمایی مختلف

هواپیمایی ملی جمهوری اسلامی ایران

نوزاد بین ۷ روز تا ۲ سال با همراه پذیرفته می شود. در صورت ضرورت انجام پرواز نوزاد کمتر از ۷ روز برای مثال بیماری مادر و یا بیماری خود نوزاد باید از پزشک معتمد هما مجوز دریافت شود .گواهی پزشکی از تاریخ صدور آن حداکثر به مدت ۴۸ ساعت در پروازهای داخلی و ۷۲ ساعت در پروازهای خارجی اعتبار دارد.

کاسپین

 نوزاد نارس، خانمی که کمتر از ده روز است زایمان سزارین انجام داده و نوزاد زیر ۷ روز برای سفر هوایی نیاز به مجوز پزشکی دارند. مدت اعتبار برگه های مجوز پزشکی ۷۲ ساعت از زمان صدور آن است.

ماهان

در بعضی از هواپیماهای شرکت ماهان بر روی دیواره مقابل صندلی مسافرین و یا از طریق آویز سقفی امکان نصب سبد نگهداری نوزاد وجود دارد. معمولاً در پرواز های بین المللی بالای ۹۰ دقیقه این صندلی ها به مسافرین دارای نوزاد اختصاص داده می شود. این سرویس به‌صورت رایگان ارائه می شود بنابراین تعهدی در انجام آن بر عهده شرکت نیست. این سبد برای نگهداری نوزاد در سنین بین ۷ روز تا ۲ سال و با حداکثر وزن ۱۴ کیلوگرم اختصاص داده می شود. از تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ و پس از شناور سازی نرخ فروش، بهای بلیت خردسال در پرواز داخلی هواپیمایی مـاهـان ۷۵% بهای بلیت بزرگ‌سال محاسبه می شود.

قشم

 نوزاد نارس، خانمی که کمتر از ده روز است زایمان سزارین انجام داده و نوزاد زیر ۷ روز برای سفر هوایی نیاز به مجوز پزشکی دارند. مدت اعتبار برگه های مجوز پزشکی ۷۲ ساعت از زمان صدور آن است.

قوانین عمومی شرکت های هواپیمایی

  • بهای بلیت خردسال در پرواز داخلی ۵۰% و در پرواز خارجی ۷۵% بلیت بزرگ‌سال با رزرو صندلی و بهای بلیت نوزاد ۱۰% بلیت بزرگ‌سال بدون رزرو صندلی است.
  • طبق مقررات ایمنی پرواز مسافر بزرگ‌سال تنها می تواند یک نوزاد را با خود حمل کند. در شرایط همراهی دو نوزاد، به شرطی که نوزاد توانایی نشستن روی صندلی را داشته باشد برای یکی از آن‌ها بلیت خردسال با بهای ۵۰% صادر خواهد شد. کودکان زیر ۱۵ سال هم مجاز به نگهداری نوزادان نیستند.
  • قوانین و آئین نامه های بین المللی ایمنی و پزشکی، مهمانداران را از دادن غذا و دارو به کودکان، به توالت بردن آن‌ها و عوض کردن پوشکشان منع می کند.

جمع بندی

مسافرت با نوزاد با هواپیما یکی از مسائلی است که زوج هایی که به تازگی صاحب فرزند شده اند در هنگام مسافرت با آن مواجه‌اند. هواپیما سریع تر از هر وسیله دیگر به مقصد می رسد و طولانی بودن مسیر مادر و کودک را خسته نمی کند. مسافرت هوایی برای مادر و نوزاد محدودیت هایی را ایجاد می کند اما با رعایت کردن یک نکاتی که در این مطلب بیان شد، مشکلی در این سفر به وجود نخواهد آمد.

نظرات (0)
نوشتن نظر